• Profile

  – KHALJAKSA BIN KHALIL A.M.N, PENGASAS DAN KETUA PENGARAH KREATIF KHAL HAIR SALON SDN BHD.

  – BERPENGALAMAN LEBIH 30 TAHUN DALAM BIDANG DANDANAN RAMBUT.

  – PEMEGANG DIPLOMA KEMAHIRAN MALAYSIA (DKM) DAN DIPLOMA LANJUTAN KEMAHIRAN MALAYSIA (DLKM) HAIRDRESSING DI BAWAH PENGIKTIRAFAN JABATAN PEMBANGUNAN KEMAHIRAN (JPK).

  – DILANTIK SEBAGAI PAKAR NEGARA DAN JURULATIH NEGARA DALAM BIDANG HAIRDRESSING OLEH JABATAN PEMBANGUNAN KEMAHIRAN (JPK) DI BAWAH KEMENTERIAN SUMBER MANUSIA (KSM).

  – AHLI JAWATANKUASA DALAM PERSATUAN PENDANDAN RAMBUT MALAYSIA (MHA).

  – PANEL HAKIM UNTUK ASEAN SKILLS COMPETITION (ASC), GLOBAL SKILLS COMPETITION AUSTRALIA (GSC) DAN WORLDSKILLS COMPETITION (WSC). (ITALY, AUSTRALIA, TAIWAN, INDONESIA, JERMAN, HANOI, BRAZIL DAN LAIN-LAIN)

  – MENJALANKAN AKTIVITI PENGGAYAAN DAN DANDANAN RAMBUT UNTUK IKLAN TV, MAJLIS-MAJLIS UMUM, RANCANGAN REALITI TV, ANUGERAH-ANUGERAH TV DAN LAYAR PERAK SERTA PERTANDINGAN KOMERSIAL.

  – MENGGAYAKAN DAN MENDANDAN RAMBUT ARTIS DAN SELEBRITI UNTUK STESEN TV ASTRO, MEDIA PRIMA (PRIMEWORKS STUDIO), TV3, TV ALHIJRAH DAN RTM.

  – MUNCUL SEBAGAI PANEL TOPIK TREND RAMBUT TERKINI DALAM PROGRAM SIARAN LANGSUNG UNTUK RANCANGAN MALAYSIA HARI INI, WANITA HARI INI, NONA DAN RTM.

  – TERLIBAT DALAM AKTIVITI KUTIPAN AMAL BAGI YANG MEMERLUKAN SEPERTI TSUNAMI HAIR AID, TABUNG BERSAMAMU, CUT A THON DAN LAIN-LAIN LAGI.

  – BERKONGSI TIPS PENJAGAAN RAMBUT DAN DITEMURAMAH UNTUK RUANGAN SURAT KHABAR DAN MAJALAH (INTREND, REMAJA, URTV, RAPI, MINGGUAN WANITA, DAN LAIN-LAIN).

  – MENGANJURKAN BENGKEL DAN SEMINAR PENJAGAAN RAMBUT UNTUK SYARIKAT KORPORAT DAN BADAN-BADAN KERAJAAN.

  – PANEL DANDANAN RAMBUT UNTUK SYARIKAT AIR ASIA.

  – MENGANJURKAN KURSUS INTENSIF BENGKEL LOOK AND LEARN DAN HANDS ON UNTUK PERTANDINGAN BERASASKAN KEMAHIRAN MENGIKUT PIAWAIAN OMC INTERNATIONAL DAN WORLDSKILLS INTERNATIONAL PERINGKAT KEBANGSAAN DAN ANTARABANGSA.